Nešto više > Tuning
Chip tuning - predlozi, sugestije, saveti, iskustva
FantomX:
Lm, naslov govori sve. Radi se o chip tuning-u, remapu, izmeni, promeni fabrickih mapa koja se nalaze u ECU jedinici novijih automobila. Prvenstveno me interesuju iskustva vezano za dizel motor sa turbinama.
Dakle, JTD varijante, mJET i ostala sabraca, uglavnom Italijani.
Hardver stize uskoro, imam nesto softvera i nekih mapa se naslo tu i tamo.
E sad, ako neko ima iskustva u editovanju mapa, ne trazim previse pomoci oko samog editovanja, vec oko softvera koji se koristi za to. Znaci interesuje me sa cime bih mogao da odradim / doradim svoju mapu, posto ovo sto radim necu raditi komercijalno, tj. radicu radi licnog zadovoljstva i nemojte me pitati da li mogu vama da uradim bilo sta sa kolima i da li mogu da vam skidam mape, stavljam i sta vec. To se jednostavno nece desiti.
Da ne duzim previse, potrebni su mi ljudi dobre volje koji imaju iskustva sa softverom za editovanje mapa, jer je zaista preveliki izbor, potrebno mi je da neko preporuci nesto dovoljno dobro i pouzdano.
Nadam se da ce naici neko sa voljom i sugestijom sta bi moglo da se koristi.
Unapred zahvalan. :hello:
Vule:
Tražiš onaj softver na kome najviše možeš da digneš sve limite i onda samo apply to all i save as :D
Šalu na stranu (ili ne? :D), ličnog iskustva nemam previše, sve te čekam da savladaš materiju pa da se igramo zajedno, valjda će neko doći sa nekim predlogom :)
FantomX:
Iskreno se nadam, na netu ima jako puno predloga i ljudi koji edituju mape, ali jako tesko je odluciti se za dobar softver i drzati se toga. Kao i sa programima za sitne igrarije sa racunarima - jednostavno ih je previse.
Javice se vec neko. :)
FantomX:
Niko bas?
FantomX:
Khm, da nastavim sam sa sobom, nabavio sam softver i mape. Softver je dobar i prilicno komplikovan, tako da ce proci dosta vremena dok nesto kvalitetno izbaci. Original mape su diskutabilne, pa ce morati da se pronadje nacin da se to proveri.
Cekam svoju mapu trenutno (original), pa da uporedim...
Toliko za sada, FantomX-e, hvala ti.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version